Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΝΕΦ


Φλώρινα, 13 Ιανουαρίου 2012


Θέμα: «Δελτίο Τύπου»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση-συμμετοχή του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ινστιτούτο Νεολαίας Δράση 1.1 , Ανταλλαγές Νέων με τίτλο: «Νέοι για μια Πράσινη Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα από τις 26 Ιανουαρίου έως και την 1 Φεβρουαρίου.


Οι εποικοδομητικές συζητήσεις καθώς και η καθημερινή επαφή νέων ανθρώπων από τρείς διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία να δομηθούν σχέσεις ειλικρίνειας και αλληλεγγύης και να ανοίξει διάλογος για τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, την οικονομική κρίση και την ανεργία. Τα προβλήματα των νέων είναι κοινά και οι λύσεις που απαιτούνται μπορούν να βρεθούν μέσα από κοινή και συλλογική προσπάθεια. Η διεύρυνση όμως των συζητήσεων και των επαφών με  νέους που έχουν διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά δίνει περισσότερες και καλύτερες προοπτικές διαλόγου, ενώ προσφέρει λύσεις και καλές πρακτικές.

Στα πλαίσια της ανταλλαγής εξαιρετικά θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση και η φιλοξενία στην Πρέσπα από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών και της κα.  Τριανταφυλλιάς Γκόγκου, Υπεύθυνη επικοινωνίας και εκπαίδευσης του Φορέα.

Η επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της Αγραπιδιάς ήταν μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήψεις καθώς σε έναν χώρο παρουσιάζονται πολλά από τα λαογραφικά χαρακτηριστικά του τόπου μας.

Η ραδιοφωνική συνέντευξη και φιλοξενία της δημοσιογράφου Σοφίας Ζουζέλη στην εκπομπή της στην ΕΡΑ Φλώρινας έδωσε την ευκαιρία στους νέους από την Ιταλία, την Σουηδία και την Ουγγαρία να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους από την Φλώρινα και να προσκαλέσουν και άλλους νέους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε παρόμοιες δράσεις που θα διοργανωθούν από τους φορείς τους στην Ευρώπη.

Οι ανταλλαγές νέων είναι μια σπουδαία ευκαιρία που δίνεται σε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν και να συζητήσουν με νέους Ευρωπαίους συμπολίτες τους άμεσα και δημοκρατικά. Είναι μια ευκαιρία που θα ήταν καλό να την ζήσουν νέοι συμπολίτες του τόπου μας.     
                                                                      


          Για τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ.

            Κώστας Φιλιππίδης
                       Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής   


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 


Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας




Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών






 


Λαογραφικό μουσείο  Αγραπιδιάς


Ραδιοφωνική συνέντευξη και φιλοξενία της δημοσιογράφου Σοφίας Ζουζέλη
Κοπή Βασιλόπιτας Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.



Διαπολιτισμική Βραδιά.